Dansk · EnglishBethelkirken -> Nyheder    Share

Nyheder 2014
 Nyheder 2013

Luk nyhedsarkiv

Lyt til de seneste prædikener
Netværksgrupper

Fra d. 22. marts - 30. juni inviteres hele menigheden til 100 dage i mission for byen!

100_dage_for_aalborg.jpg

Bethel har i mere end 175 år været tilstede og medvirket til livet midt i Aalborg. Menigheden er formet omkring idéen om at være et fællesskab i tjeneste for byen.

Denne idé vi vil markere ved at invitere til ‘100 dage for byen’ fra d. 22. marts og frem til 30. juni.  I 100 dage vil vi insistere på, at så mange mennesker som muligt tjener sammen og prøver kræfter med ny tjeneste, og sammen øver sig på at være ‘et fællesskab i tjeneste’. Der kan naturligvis være aktiviteter, som ligger langt fra hvad du er vant til, har erfaring med eller uden for din ‘komfort zone’ - det er netop formålet.

Vores drøm er, at de ‘100 dage for byen’ må bringe os sammen som fællesskab, på tværs af generation og kulturer, og gøre en forskel for mennesker omkring Bethel.

Nyhedsarkiv 2015

Bønnepraksis - Ignatius

03-01-2015
aktiviteter/bøn.jpg

HVORDAN SKAL JEG BEDE?

Denne lille bønnepraksis er lavet med inspiration fra kirkefaderen Ignatius, som gjorde meget ud af at opmuntre til at bede og udvikle en levende relation med Gud. Bønne er samtale, som med en ven, en fortrolig, som vi deler hverdagen med, lytter til efter visdom og svar.

Bønnen tager udgangspunkt i refleksion over begivenhederne i dagen for at opdage Guds nærvær og genkende Guds retning for os i alt som er sket.

Denne praksis kan gøres alene, men kan også laves samme i f.eks. en netværksgruppe, hvor man sammen og undervejs deler sine refleksioner sammen eller to og to. Det kan være en hjælp at benytte en notesbog undervejs til at skrive i, og en Bibel til at læse i - f.eks. Matthæus evangeliet kap 5-7, som kan læses undervejs.

1. Gå igennem dagen

Gå igennem dagens oplevelser og begivenheder og bliv opmærksom på hvad der fyldte din dag, godt, skidt, travlhed, energi, etc. Lad det komme som kommer! Hvis dagen har været forvirrende, så spørg Gud om klarhed og forståelse. Kig på det arbejde du gjorde, de mennesker, du interageret med. Hvad har du modtager fra disse mennesker? Hvad har du give dem?

2. Hvad overrasker dig?

Hvad overrasker dig mest fra dagen der er gået - hvad "ligger øverst på dit hjerte"?

Vær opmærksom på hvilke følelser du forbinder med dagens begivenheder og erfaringer, hvad rører sig? Lad være med at analysere årsagerne til disse følelser, men spørg Gud, hvad han Han vil sige igennem dem? Vær også opmærksom på, at forskellige følelser som f.eks. vrede, frustrationer, kedsomhed, glæde eller tillid kan være et udtryk for at Gud vil lede dig eller kalde dig til at ændre retning.

4. Vælg én begivenhed eller erfaring fra i dag og bede udfra dette.

Er der noget i alt det du har reflekteret over, som på en særlig måde hænger ved? “Sid med det!" og tal med Jesus om det. Vær stille og lyt efter hvad Jesus siger om det du har oplevet, og hvordan Han oplevede det sammen med dig.

5. Se fremad.

Er der noget særligt som Gud vil minde dig om at tage med videre til dagen i morgen? Er der noget du skal omvende dig fra og lægge bort? Nogen du skal tilgive? Noget du skal gøre?

Bed Gud om ledelse, forståelse, beskyttelse og sig tak!

Afslut med at læse og bede Salmernes Bog kap 4,7-9

„Løft dit ansigts lys mod os, Herre! Du har givet mig større glæde i hjertet, end man har, når der er rigdom af korn og vin. I fred kan jeg lægge mig og sove, for kun du, Herre, lader mig bo i tryghed.“

Download som dokument
Invitation til menighedssamtale

09-04-2015
aktiviteter/samtale.jpg

Menighedssamtale

Velkommen til menighedssamtale i Bethelkirken d. 18. april kl. 9.00-13.00.

Tilmeld dig til dagen via Facebook: TRYK HER

Vi vil tage hul på processen og samtalen om Bethelkirkens vision og identitet - Hvad ER Bethel og hvad SKAL Bethel?

Vi skal bruge formiddagen sammen til at se tilbage på de vigtigste begivenheder i Bethelkirkens historie. Vi laver samtalen med en kreativ proces hvor vi grafisk vil illustrere hvordan udviklingen har været i Bethel. Det skal hjælpe til at så mange som muligt kan se de rødder Bethel har og få forståelse for hvordan Guds kald og virke igennem menigheden former os fremadrettet som fællesskab.

Program:
9.00 - Kaffe og rundstykke
9.30 - Proces om Bethelkirkens rødder og historie
13.00 - Afslutning

Som forberedelse til dagen kan du hente det materiale vi skal arbejde med - TRYK HER

Ny eftermiddagsgudstjeneste

09-04-2015
aktiviteter/bubble_websmall.jpg

Ny gudstjeneste i Bethel

Velkommen til eftermiddagsgudstjeneste
Søndag d. 26. april og 31. maj kl. 16.00

Det er en glæde at opleve at gudstjenesten i Bethelkirken er godt besøgt, og at vi fylder kirken hver søndag.

I 2014 steg antallet af gudstjeneste-deltagere i Bethel, og hvis den tendens fortsætter i 2015 vil vi begynde at mærke pladsmanglen ved 10.30 gudstjenesten. I maj og april vil vi derfor lave et pilotprojekt, udvide og prøve med en månedlig eftermiddagsgudstjeneste.

Bethel menighedsweekend

05-05-2015
aktiviteter/bethel.png

Sæt allerede nu et kryds i kalenderen d. 28.-30. aug for årets menighedsweekend, som igen i år er på Virksund Kursuscenter.

Der er nedsat et team der arbejder med indhold for lejren, og der vil i den kommende tid bliver skrevet mere om indholdet.

Mere info og tilmelding på www.bethelkirken.dk/weekend2015

December 2017